In de catalogus is van alle deelnemers die lid zijn van Grafiekplatform VOG één werk opgenomen. Wegens plaatsgebrek in de catalogus nemen we de teksten die zij schreven over hun 'link' met Escher / Schemerzone en luchtkastelen hier op als PDF bestand. Tijdens de expositie in winkelcentrum Zaailand zijn een aantal inkijkexemplaren op locatie aanwezig.

Enkele voorbeelden:

Cécile Bank
Herhaling, patroon, symmetrie, verwondering, natuur. D.m.v. gespiegelde fragmenten van boomtakken heb ik patroontegels laten ontstaan. Door deze spiegelend en herhalend af te drukken op verschillende lagen dun (9 grms) kozo papier ontstaat nieuwe natuur die kan lijken op bomen, land of zelfs water. De geometrische- en vogelvormen liggen verscholen achter de structuren.

Evelien de Jonge
De relatie tussen mijn werk en het werk van Escher lijkt mij duidelijk; als kind was ik al geïnteresseerd in zijn werk en vooral door de vormen die zo perfect in elkaar pasten en patronen maakten. Deze vormen - in het Engels ‘tessellations’ vind ik nog steeds erg leuk om te ontwerpen en te gebruiken in mijn grafisch werk.

Herma Deenen
Ode aan Escher: Rimpeling is een typisch Escher onderwerp. Hij was gefascineerd door weerspiegeling in water vol zigzag bewegingen. Zo bouwde hij zijn luchtkastelen. Mij fascineerde in deze serie de vorm en structuur gemaakt door de wind die zo droombeelden weergeven.

De gedichten op de Jubileumprenten zijn gemaakt door Friese dichters. De oorspronkelijke Friese tekst en het Nederlandse gedicht zijn op locatie in te zien en zijn hier opgenomen als PDF-bestand

Van de dichters zijn ook dichtbundels te koop tijdens de expositie.

Risoprints maken?

 Vanaf zaterdag 15 september is Knust aanwezig om demonstraties te geven over het maken van Risoprints. De mogelijkheid bestaat ook om zelf een risoprint te maken. 

Er worden kleinschalige workshops gegeven (12.30-16.30 uur) om zelf een risoprint te maken. De basiskosten zijn €50 per deelnemer. Meer informatie en inschrijving via expo(at)grafiekplatform-vog.nl.

Op 21 september is Knust er tot 15 uur.

Foto Inrichting Zaailand.jpg