Petra Tolboom

Contact
Petra Tolboom

ets


Adres atelier:
Evertsenstraat  69
2315 SK Leiden

M: 06 53262538


Actueel

Exposities:

Zuid Ierland augustus 2016
Kunstroute Leiden 2016


Over Petra Tolboom

Opleiding aan Rietveld academie richting vrije grafiek en schilderen (1982). Daarna twee jaar Ruud Wackers academie.

Etsen is voor mij als techniek onuitputtelijk. Door zowel de klassieke etstechnieken, fotopolymeer en de duurzamere/minder giftige technieken te gebruiken ontstaan mijn etsen. Door mijn passie en enthousiasme ben ik mijn kennis gaan delen in de vorm van lessen en workshops. Dankzij de lessen en workshops kom ik ook collega’s tegen waardoor het scala aan technische mogelijkheden kan worden gedeeld, verkend en vergroot.

Ik probeer vooral bij mijn gevoel te blijven; kijken, denken, voelen, zien en durven, steeds de weg vinden die het beste bij me past.

Na jaren meestal dieren te hebben getekend, geschilderd en geëtst ben ik in 2014 met landschappen begonnen. Als eerste om alle technische mogelijkheden van het etsen vrij te kunnen verkennen. Gaandeweg merkte ik dat ik er veel en veel meer mee kan. Van alles dat ik heb gezien en zie en nog ga zien zijn het gefilterde beelden in combinatie met gedroomde beelden. De wereld is zo mooi; van zichzelf, zonder mensen.

De etsen maak ik in serie. Ze hebben meestal geen individuele titel. De serie etsen 2014/15 heten Het gedroomde land en de serie etsen van 2016 ; Eb en vloed; vergezichten.