Leonie van Santvoort

Contact
Leonie van Santvoort

Bloedkoraal 19
5629 HD Eindhoven
T: 040-2556939


Actueel

Deelname aan de 17e World Art Print in Sofia Bulgarije. Tot 30 september 2018. 

Tentoonstelling "Re-presenting Bodyparts" met XL prints in het Chassé Theater in Breda samen met Jacomijn den Engelsen en Margriet Thissen.  Van 16 augustus tot 15 december.

Expositie van grafische objecten bij Galerie Cecile van Eeden in Eindhoven. Met Jochen Thiele en Sita Falkena. Van 2 september tot en met 13 oktober.

Caroline Koenders heeft als gastcurator voor de Nederlandse bijdrage aan de 2nd International  Triennial of Contemporary Graphic Art in Novosibirsk mijn werk geselecteerd.  Opening 13 september in het State Art Museum in Novosibirsk in Rusland. Tot 4 november 2018

Deelname aan de ledenexpositie "Schemerzone en Luchtkastelen" van grafiekplatform VOG in Leeuwarden. Van 14 tot en met 30 september. 

Deelname aan de expositie "Line Art" samengesteld door curator Marlies Lebesque in de Kunsthal in Almelo. Medio maart 2019.


Over Leonie van Santvoort

Ik woon aan de rand van de stad met het bos als achtertuin. Geregeld verzamel ik materiaal uit mijn omgeving en observeer ik mijn collectie vindsels. Ik leg ze vast met de camera of maak er schetsen van. De selectie wordt gestuurd door een fascinatie voor leven en voor de diversiteit aan verschijningsvormen. Deze alledaagsheid is zowel vanzelfsprekend als bijzonder en roept een reeks tegenstellingen op die variëren van bewondering tot afkeer. Ik word uitgedaagd om beter te kijken en er bij stil te staan: paprikapitten in formatie, afgewaaide takjes, structuur van korstmossen maar ook microfoto's van pollen of bacteriën. Verborgen werelden die zichtbaar worden gemaakt  zetten gedachten in beweging en prikkelen de verbeelding. 

Reproduceren hoort bij grafiek en dit principe pas ik op verschillende manieren toe. Oplages zijn voor mij onmisbaar voor wandobjecten en multiples. Ze vormen het bouwmateriaal waarmee ik een voorstelling maak. Ik gebruik en hergebruik bedrukt papier voor de uiteindelijke vorm. Daarvoor heb ik vaak identieke afbeeldingen nodig.

De prenten (takkenserie) op groot formaat ontstaan vanuit een voortdurend zoeken naar verschillende mogelijkheden om een voorstelling op te bouwen. Dit is geen uitvoering van een vast plan maar van een uitgangspunt. Hierbij gebruik ik losse sjablonen, stempels en hoogdrukvormen, soms gecombineerd met zeefdruk of tekentechnieken. Op het drukvel wordt alles tot een geheel gesmeed. De grafische technieken gebruik ik om de verschillende keuzes vast te leggen. Zo ontstaan prentenreeksen met steeds wisselende accenten.