Lenneke Saraber

Contact
Lenneke Saraber

Actueel

Het werk van Lenneke Saraber is in de Maand van de Grafiek 2016 op 4 locaties te bezichtigen. In Hardenberg wordt er aandacht besteed aan de kleine prenten. Met de titel “ Tuinfluiters” sluit de expositie aan op die in Dedemsvaart bij de Tuinen Mien Ruys.

In Rijssens Museum worden grote linoleumsneden geëxposeerd. Daarbij wordt een relatie met de ruimte en de omgeving gezocht. De oude Havezate heeft een aantal sfeervolle zaaltjes waar de abstract decoratieve kleurrijke linoleumsneden tot hun recht komen.

In Boekhandel Broekhuis in Enschede laat Lenneke een heel andere kant van haar werkzaamheden als graficus zien: de sierpapieren.De  abstracte handbedrukte patronen zijn ontworpen met als doel gebruikt te worden als schutblad. Op originele wijze worden deze ten toon gesteld in de winkel en deze zijn natuurlijk ook te koop.

Ten slotte exposeert de kunstenares bij een (dierbare )collega, Titi Zaadnoordijk  in Scherpenzeel: Wolkenluchten en polderlandschapjes van klein formaat.Opmerkelijk is, dat zij voor het eerst haar schetsen in diepdruk, de spontane, vlug opgezette etsjes laat zien.


Over Lenneke Saraber

Lenneke volgde de opleiding tot illustratieve vormgeving en boekverzorging aan de kunstacademie in Kampen, (Artez). Echter na het eindexamen ontdekte zij de grafiek.

Het materiaal en de techniek van de hoogdruk inspireerde al vanaf het eerste moment dat Lenneke Saraber een guts in linoleum zette, nu 25 jaar geleden. In de loop der jaren heeft zij zich de linoleumsnede helemaal eigen gemaakt. Nu zij ook een nieuw atelier heeft gevonden in een inspirerende omgeving in Zwolle is er reden om dit te vieren!

Lenneke gaat speciale jubileumprentjes maken en laat zich inspirerende door de verschillende locaties, gebouwen en landschappen. Er zijn ook plannen voor een open dag.

Volg de ontwikkelingen vanaf 1 juli op de website www.lennekesaraber.nl en Facebook!