Karin Schreppers

Contact
Karin Schreppers

Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Mijn werk bestaat uit kartondrukken, houtdrukken, schilderingen op karton, schilderijen en werken in opdracht.


Veemarktkade 8 - 4134
5222 AE Den Bosch
T: 073-6136843
M: 06- 22529967


Over Karin Schreppers

In mijn werk laat ik mij inspireren door vormen uit de natuur en architectuur. Ik wil aantonen dat een symbiose tussen deze twee mogelijk is. Bij mijn houtdrukken heb ik de anders zo strakke beeldentaal losgelaten en ben ik losser met het snijden in hout aan de slag gegaan.Door verschillende planken spontaan over elkaar te drukken zijn de kleuren nog contrastrijker en direct. De repeterende vormen versterken de organische processen. Bij de kartondrukken vormen de ribbellagen een fascinerend ritme. De uitgesneden stukken karton zijn ingerold met inkt en afgedrukt op rijst of etspapier of zelfs op een geschilderde ondergrond van karton. De vormen en kleuren zijn ook zeer direct en komen voort uit de schilderijen en tekeningen. De afgebeelde zachte ronde vormen van een blob een bloem of een voetstap zijn prominent aanwezig
Het meeste werk maak ik op het atelier, zoals het snijden in hout voor de houtdrukken en het uitsnijden van de stukken karton. Het afdrukken daarvan doe ik op het Grafisch Atelier in Den Bosch. Ook heb ik werkperiodes gehad op het Grafisch Atelier Daglicht in Eindhoven.