Joke Struik

Contact
Joke Struik

Naast litho's maakt Joke Struik ook linosnedes en zeefdrukken en de zelfontwikkelde techniek; de ets/linosnede. Daarnaast schildert zij met acrylverf en tekent zij met pastel.


Fabrikeursstraat 44
1211 DJ  Hilversum
T: 035 - 6242368 


Actueel

Ik doe mee aan thema-exposities bij de verenigingen waar ik lid van ben:  Gooise Grafici, Laren-Blaricum, het GSA en de Ploegh.


Over Joke Struik

“Het werk dat ik maak gaat uit van wat ik dagelijks zie en beleef, kleine dingen. Een keertje naar het zwembad, de dieren die ik zie, in de regen lopen. Vaak vind ik in die situaties wel iets grappigs en dat is meermalen ook aanleiding er een prent van te maken.

Ook kan het gebeuren dat een mooie tekst aanleiding is. Maar evenzo vaak heb ik eerst het beeld en ben dan nog lang bezig met de titel. Alle werk krijgt een titel.

Verder zijn reizen soms een inspiratiebron. Op reis werk ik nooit ter plekke; met wat notities onderweg probeer ik thuis de essentie te pakken van wat mij zo boeide.

De meeste tijd gaat altijd zitten in het zoeken naar de juiste kleur, want alle kleuren mengen onderling. Na heel veel kleurproeven vind ik pas die combinaties die precies de sfeer weergeven die ik zoek.