Béa Verheul

Contact
Béa Verheul

Werkzaam als therapeute Mensendieck tot 1989 1988 vrije Akademie in den Haag modeltekenen. 1989- 1993 avondopleiding A.K.I. Enschede eindex, schilderen grafiek en tekenen


Domineesteeg 16   
7261 AS Ruurlo
Tel 0573 45 1656     


Actueel

Het project ‘Een jaar Ginkgo Biloba’ begon met het maken van 12 afdrukken op drie zinkplaten. Ondertussen heb ik  een paar jaar achter elkaar ‘s winters de blaadjes van de Ginkgo Biloba boom opgevangen, gekookt en tot velletjes gekoetst. Ze gaan kleine boekjes en ornamentjes worden. Dit project wil ik graag als één geheel laten zien.Daarvoor ben ik op zoek naar een geschikte tentoonstellingsruimte.


Over Béa Verheul

1993 start met galerie M 22738 in Ruurlo
1992- 1999 maїislabyrinten in  Ruurlo
1995 start met Kunstkring Ruurlo
2001, 2003, 2005 labyrintprojecten met meerdere kunstenaars in de bossen van Ruurlo
2007 opzet voor Kunst-in-de-Kamer rondom Ruurlo
2009- 2011 penningmeester voor de VOG
2011-13 thuisfront voor de maand van de grafiek 

Allerlei druktechnieken gebruik ik om mijn gedachten  om te zetten in prenten.  Meestal worden het etsen, soms lino’s en een enkele keer hout.

In het laatste jaar van mijn AKI opleiding werd ik gebiologeerd door het labyrint. Dit naar aanleiding van het doolhof in mijn woonplaats Ruurlo. Dit thema heeft me een aantal jaren aan het werk gehouden door o.a. de verschillende uitgangsvormen te verkennen en ook door het organiseren van open evenementen met andere kunstenaars in het bos vlak bij de doolhof.

Thema’s wijzigen en lopen vaak een poosje naast elkaar of wisselen van tijd tot tijd. Na de dennen van Europa , het labyrint, figuren en de zee verdiep ik me ook in de Ginkgo Biloba. Een boom met een lange geschiedenis en door het jaar heen fascinerende periodes.

Naast het maken van prenten, ontstaat er telkens een verlangen voor het maken van prenten in een boekvorm. Mijn boekjes zijn nog niet vaak tentoongesteld. Momenteel werk ik aan een Bilobaboek. Biloba vanbinnen en van buiten. Het is nog lang niet af, maar ik verwacht het in 2016 klaar te hebben.

Deze zomer heb ik een aantal ontwerpen van Bilobablaadjes voor textiel gemaakt. Ze zijn in dank aanvaard, dat wel, maar er is nog geen zicht op enig succes in deze industrie met betrekking tot een collectie.