Nan Mulder

Contact
Nan Mulder

Actueel

Exposities:

Al Mutanabbi Street starts here – Reizende internationale expositie.
Momenteel te zien in:  Exeter Library 1st Feb - 30th March; Brook Gallery, Exeter 2nd-16th March

Tot 6 maart: Grafiek Manifestatie, Galerie de Ploegh, Amersfoort.

Opkomende exposities:

60x60, the Wondering Mind. Reizende expositie van Galerie Epreuve d’Artist, Antwerpen. In 2016 wordt deze expositie van 60 kunstenaars o.a. vertoond in Tokyo, Japan; Museum Waterland, Purmerend (oktober) en in  Oslo, Noorwegen.

Grafiek Groep Bergen 40 jaar: Jubileum expositie in Museum Kranenburgh, Bergen, 4 september t/m 30 oktober 2016

In oktober 2017 heeft zij, samen met Gea Karhof, een grote grafiek expositie in de Shuohai Gallery, in Tianjin in China.


Over Nan Mulder

Na ruim 30 jaar in Schotland en Ierland te hebben gewoond, keerde Nan Mulder in 2013 terug naar Nederland en vestigde zich in Edam. Zij heeft altijd veel gereisd en beelden en indrukken van deze reizen laten sporen achter in haar werk, herinneringen krijgen hun eigen ruimte. In haar werk zoekt zij naar een manier om een verborgen verhaal te vertellen en het resultaat is figuratief, maar eerder een verwijzing dan een uitleg van dat verhaal. Richard Noyce beschreef in zijn boek  ‘Printmaking of the Beaten Track” haar werk als hebbende: ….a mysterieus presence and the familiarity of a fading dream’.

 Nan Mulder studeerde schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1967-’72) en de Academie voor Schone Kunsten in Krakow, Polen (1972-’73. Zij gaf les in grafiek aan Edinburgh College of Art en Dun Laoghaire School of Art en Design in Dublin. Ook was zij gastdocent en gaf workshops in kunstacademies en musea in Nederland, Schotland, Ierland, Nepal, Nieuw Zeeland en Rusland. Zij is gespecialiseerd in the mezzotint, waarvoor zij internationaal bekend en bekroond is. In 2016 was zij lid van de jury die de prijzen uitreikte op het Derde Internationale Mezzotint Festival in Ekaterinburg, Rusland. Ook schrijft zij regelmatig over grafiek in het Engelse vaktijdschrift Printmaking Today.

Zij is lid van de KCB (Kunstenaars Centrum Bergen); de Grafiek Groep Bergen; Kunstenaars Vereniging De Ploegh; Grafiek Platform VOG; the Society of Scottish Artists, en de PCANZ (Print Council Aotearoa New Zealand).