Lego Lima

Contact
Lego Lima

ets / houtsnede / lino / monoprint


Atelier:
Frans de Wollantstraat 10
1018 SC Amsterdam

T: 020 6004897
M: 06 2214 1364


Actueel

Maand van de Grafiek

Van 1-16 oktober Open Atelier op vrijdag, zaterdag en zondag van 11-17 uur, met demonstraties en tentoonstelling van eigen werk.

Van 18-30 oktober in Amsterdam House Of Arts & Crafts de tentoonstelling Verbinding met Braziliaanse en Nederlandse grafici: Armando Sobral, Elaine Arruda, Diô Viana, Elieni Tenório, Pablo Mufarrej, Ronaldo Moraes Rêgo, Jocatos, Ron Beumer, Hilda Boer, Jeroen Brugman, Emmy Dijkstra, Joyce Ennik, Hanna de Haan, Flip Lambalk, Lego Lima, Mariken Oltheten, Herma Steur, grafisch collectief Thoets (met werk van Jan Baas, Ina Brekelmans, Ellen Huijsmans en Steven Toes).

Locatie: Oude Schans 21, Amsterdam. De opening is op 20 oktober om 17 uur.

 


Over Lego Lima

Lego Lima is afkomstig uit Brazilië en woont en werkt vanaf 1992 in Nederland. Haar zeer herkenbare en expressieve werk ontving al veel lovende kritieken, en werd meermalen onderscheiden. Zo won ze de meest prestigieuze grafiekprijs van haar geboorteland, de prijs van de biënnale van Curitiba. Lego Lima exposeerde onder meer in Brazilië Nederland, België, Slovenië, de VS en Japan. Recente highlights waren onder andere exposities in het Museum voor Moderne Kunst in Campinas, Brazilië, en in Museum de Wieger in Deurne, Nederland.

De grote expressieve kracht én het unieke lijnenspel in haar gravures zijn de twee elementen die in bijna alle beschouwingen over haar werk terugkeren.

Het eerste, de expressieve kracht, is een direct gevolg van de gepassioneerdheid waarmee Lego Lima werkt. Het lijnenspel – grillig, onverwacht, speels en uiterst oorspronkelijk – is dé handtekening van Lego Lima. Aan de lijnen ontlenen Lego’s gravures hun dynamiek en beweeglijkheid en hun wonderlijke, robuuste schoonheid.