Iris van Lavieren

Contact
Grafische Werkplaats van Lavieren - Amerikastraat 22, 5171 PL Kaatsheuvel - tel. 06 30405063, vanlavieren@hotmail.com
Iris van Lavieren

opleiding Vrije Grafiek 4e graads + specialisatie, Monumentale Vormgeving & Mixed Media 4e graads + specialisatie Kunstacademie Arendonk (b) leidraad in mijn werk is de uitspraak van een woestijnbewoner : verlaten landschap, tijdloos, zonder opsmuk, naakt als de waarheid zelf - een landschap dat geen beroep doet op gevoelens, geteisterd door de zon, verbrand, uitgeput - een land zonder herinneringen, hoewel het zich meer te herinneren heeft dan enig ander land. daarin voel ik me nietig en deel van een groots geheel


grafische werkplaats van lavieren (2).JPG

Grafische Werkplaats van Lavieren

Amerikastraat 22

5171 PL Kaatsheuvel

 

tel 06 30405063

email vanlavieren(at)hotmail.com

www.irisvanlavieren.nl


Actueel
GAA Drukt door 2018 - Alkmaar - grafiekmanifestatie Grote Kerk Alkmaar, 22 juni t/m 22 juli 2018, http://www.grafischatelieralkmaar.nl/agenda/
 
 
open atelierdagen 0416 route, 22 en 23 september, www.openateliers0416.nl

Over Iris van Lavieren

als autonoom kunstenaar zoek ik met grafische technieken o.a in combinatie met glas in monumentale vorm naar impressies van oer-omgevingen en structuren waarin het voelt als groots en nietig, het zijn van een deel van een geheel. Het zijn ontdekkingstochten naar hoe delen gehelen vormen, groeien en ontgroeien, vernieuwen, veranderen en verdwijnen.

ik reis veel in woestijnen en bergen, tonelen van samenspel van water, wind, licht, zand, steen. deze inspiratiebronnen leiden tot composities van verschillende materialen en kleuren in 2- en 3-dimensionale presentaties en verbindingen tussen grafiek en monumentale vormgeving.
in mijn werkplaats biedt ik grafici de mogelijkheid gebruik te maken van het grafiekatelier. verder geef ik korte inleidende workshops voor geïnteresseerden in diepdruk- en hoogdruktechnieken.