Hilly van Eerten

Contact
mijn werkwijze: in lagen, vanuit mijn fotoos
Hilly van Eerten

Ik maak digitale art-prints over de modernisering van de Nederlandse grote stad: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam. Het werk kan in een lijst, maar ook op dibond of aluminium geplakt. Tot 2015 maakte ik monoprints met hetzelfde onderwerp. Mijn werk is altijd uit meerdere lagen opgebouwd. Mijn eigen foto's van de stad zijn hiervoor het basis-materiaal.


email-adres:
hillye(at)xs4all.nl


Over Hilly van Eerten

 

Digitale Prints van het Bouwen & de Stad


* mijn recente werk

Het bouwen en de modernisering van de grote steden in Nederland is al ruim tien jaar het onderwerp van mijn grafische werk; recent zijn het voornamelijk digitale prints die ik maak vanaf 2015. De steden waar ik hoofdzakelijk mee bezig ben zijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Ik maak in mijn digitale prints (en voorheen in mijn monoprints) uitsluitend gebruik van eigen foto’s die ik maak van allerlei bouw-werkzaamheden in deze steden. Amsterdam voert de laatste tijd hierin de boventoon, mijn eigen stad.
In mijn prenten worden bijna altijd meerdere beeldlagen over elkaar heen gelegd of ineen 'gesmolten'. Vaak worden ze daardoor complexer dan mijn vroegere monoprints. Ook ontstaat er daardoor een sterkere doorkijk.

Ik heb o.a. veel prenten gemaakt van de bouw van en rondom de nieuwe stations in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Bovendien van de werkzaamheden bij het Centraal Station Amsterdam tijdens de aanleg van de nieuwe metrolijn die afgelopen zomer in 2018 is gaan rijden. Ook de vele bouwputten op het Oosterdok in Amsterdam zijn een favoriete plek voor mij, tot nu toe!

* mijn oudere werk
Vanaf 2000 tot 2015 heb ik voornamelijk monoprints gemaakt - ook altijd in meerdere lagen over en naast elkaar gedrukt. Dat zijn allemaal unieke prenten (geen oplage) In 2015 begon ik met het maken van mijn eerste digitale art-prints, en stopte geleidelijk aan met mijn monoprints. De werkwijze van de twee is heel vergelijkbaar: opgebouwd in beeldlagen, vanuit mijn foto's als basis-beeldmateriaal.