Grafislava

Contact
Grafisch collectief GRAFISLAVA / Visser, Van der Ven

De kunstenaars Constance Visser en Henk van der Ven zijn in 1999 gaan samenwerken onder de naam GRAFISLAVA. Zij maken grafiek en kunstenaarsboeken. Zij signeren deze werken gezamenlijk, omdat zij gelijktijdig aan hetzelfde beeld werken.


Lochemseweg 17
7214 RB Epse


Over Grafislava

Beide kunstenaars trekken als ontdekkingsreizigers door de wereld van de abstracte beeldtaal. Hun zoektocht betreft de wereld achter de werkelijkheid en de werking van licht en ruimte daarin. Hun inspiratie halen zij uit het materiaal waarmee zij werken en uit poëzie en filosofie.
De technieken die in hun grafiek gebruikt worden zijn de hoogdruk en het sjabloneren.
Hun werk kenmerkt zich door gelaagdheid, zowel in kleur als in vorm. Ook de huid van het werk speelt een grote rol. Zij drukken al hun grafiek op eigen pers.

Over Henk van der Ven:
Afgestudeerd in 1976 aan de AKI te Enschede met als specialisatie Vlakke en Ruimtelijke Werkvormen.
Hij werkt als tekenaar, graficus, schilder en maker van ruimtelijk werk in een lyrisch abstracte beeldtaal.
Hij geeft les in eigen atelier IJsseldam te Deventer.
Henk van der Ven is lid van Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh in Amersfoort, en tevens  van Grafiekplatform/VOG (Vereniging van Originele Grafiek).

Over Constance Visser:
Afgestudeerd in 1991 aan de Wackers Academie te Amsterdam.
Naast haar werk als graficus, schilder, tekenaar en maker van ruimtelijk werk, is zij docent Tekenen en Schilderen in eigen atelier IJsseldam te Deventer. Haar beeldtaal is lyrisch abstract.
Constance Visser is lid van Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh in Amersfoort, en van Grafiekplatform/VOG (Vereniging van Originele Grafiek).