Véronique Driedonks

Contact
Véronique Driedonks

grafiek, tekeningen, installaties, sieraden


Actueel

Mijn etsen en tekeningen zijn ook te vinden bij Etsy.


Over Véronique Driedonks

Bestaan is reizen. Een kunstwerk een kleine wereld. Met de aarde, de lucht en het water als decor. Zeppelins, schaduwen, bijen, meisjes... ik laat ze zweven en zwerven. Hun weg zoeken.

Etsen is de boel verdraaien. Een afdruk onthult immers het spiegelbeeld van de voorstelling in de zinkplaat. Dingen omkeren wordt een tweede natuur. Is het resultaat niet naar wens, dan inkt ik een diepdruk in als hoogdruk, hetgeen een 'negatief' oplevert van de oorspronkelijke versie, herinnerend aan wat het beeld ééns was. En vice versa. Zelfs letters moeten eraan geloven.

Sinds een poosje zaag ik de geëtste vormen uit het metaal. Monnikenwerk, maar dan heb je ook wat: tientallen zinnenprikkelende platen en reststukken om eindeloos mee te schuiven, tot het goed is. Pas onder de pers komt alles samen, laag over laag. De fragmenten stansen reliëfs in het vel, waardoor ze toch hun eigen, op zichzelf staande karakter behouden. In plaats van een oplage te drukken, hergebruik ik de platen voor nieuwe prenten. Ik noem deze methode: 'collage etsen'.