Francesco Antonietti

Contact
Francesco Antonietti

Omschrijving Kunstenaar


Atelier28

Lange Noordstraat 44

4331CE Middelburg


Actueel

Iedere zaterdag is het raak in Middelburg! Dan worden er vanaf mei 2019 demonstraties gegeven in etsen; u kunt zien hoe etsen gemaakt worden en tevens kunt u een tentoonstelling bekijken van etsen en schilderijen. Francesco werkt samen met Andrea Cook.

Een overzicht van zijn etsen treft u aan op www.antonietti.nl

Telefonisch bereikbaar onder nummer: 06-38904426


Over Francesco Antonietti

Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven.

Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het illustreren van boeken (o.a. 'Dromende Werkelijkheid') en gedichtenbundels (o.a. 'Van Dichtbij').

Sinds 1976 legt hij zich intensief toe op het etsen en geeft in Tholen o.a cursussen in deze grafische techniek.

 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.' Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven (o.a. vd Bergh en Jurgens Rotterdam, Garoeda, HTM Den Haag, van Namen Notenimport, Beckering accountants, Holland Village Nagasaki), gemeenten (o.a. Huizen, Tholen, Noordwijkerhout) , kunsthandels (o.a. Jesse, Bielsma, Artiframe) en stichtingen (o.a. Stichting Monnickendam, Stichting Straatkinderen, Stichting Kunstkring Holland).

Kenmerkend voor zijn werk is het gevoel voor fijne details.