Francesco Antonietti

Contact
Francesco Antonietti

Omschrijving Kunstenaar


Kunstcentrum Tholen
Hoogstraat 28
Tholen 
M 06 3890 4426


Actueel

Iedere zaterdag is het raak in Tholen! Dan worden er lessen gegeven in etsen, zowel voor beginners als voor gevorderden.Een cursus omvat 13 lessen van elk 2 uur : zaterdags van 11.00-13.00 uur. Tholen??? Ja, op 7 km van Bergen op Zoom ligt dit alleraardigst Zeeuws 16de eeuws stadje waar Kunstcentrum Tholen een plek is waar het grafisch atelier is gevestigd van Francesco Antonietti.Hij heeft sinds 1974 meer dan 200 verschillende etsplaten gemaakt; veelal in opdracht en vaak zeer gedetailleerd. De combinatie van technische aspecten, mystiek en kunstzinnige mogelijkheden is de voedingsbodem voor hem om deze grafische techniek te omarmen. Een overzicht van zijn etsen treft u aan op www.antonietti.nl

Telefonisch bereikbaar onder nummer: 06-38904426


Over Francesco Antonietti

Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven.

Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het illustreren van boeken (o.a. 'Dromende Werkelijkheid') en gedichtenbundels (o.a. 'Van Dichtbij').

Sinds 1976 legt hij zich intensief toe op het etsen en geeft in Tholen o.a cursussen in deze grafische techniek.

 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.' Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven (o.a. vd Bergh en Jurgens Rotterdam, Garoeda, HTM Den Haag, van Namen Notenimport, Beckering accountants, Holland Village Nagasaki), gemeenten (o.a. Huizen, Tholen, Noordwijkerhout) , kunsthandels (o.a. Jesse, Bielsma, Artiframe) en stichtingen (o.a. Stichting Monnickendam, Stichting Straatkinderen, Stichting Kunstkring Holland).

Kenmerkend voor zijn werk is het gevoel voor fijne details.