Dick Berendes

Contact
Dick Berendes

Na mijn opleiding op de Grafische School in Amsterdam begonnen als zetter/drukker, waardoor de grafische technieken geen geheimen meer voor mij hebben. Later, als grafisch vormgever ontdek je ook de artistieke mogelijkheden van het prachtige oude drukkersvak.


Vangstok 16
1834 TS Sint Pancras
T: 072 5714744

Actueel

Sopit_werkman uitnodiging klein.jpg


Over Dick Berendes

Ik ben altijd bezig in mijn atelier met 2 boekdrukpersen, loden en houten letters en ander drukmateriaal. Als kunstenaar heb je de opdracht naar nieuwe mogelijkheden te zoeken en daarom is ook de computer ingezet en heeft het naast de drukpers een belangrijke plaats gekregen in het artistieke proces. Door de (litho)grafische kennis is de kwaliteit van mijn werk hoog te noemen en dat moet ook, als je creatief volledige vrijheid van handelen wilt hebben. Als inspiratiebron wil ik de Groningse drukker/kunstenaar Werkman noemen, die mij heeft aangezet grafiek te gaan maken.
De letters vormen de belangrijkste bouwstenen voor het maken van mijn grafiek, los van hum leesfunctie zijn het mooie grafische vormen. Verder is de natuur een belangrijke inspiratiebron met haar structuren en kleuren. Soms zijn wel 15 drukgangen nodig om het beoogde resultaat te krijgen. En wie van gedichten houdt, heeft affiniteit met mijn werk want typografieken zijn eigenlijk beeldende gedichten! Ik heb een prachtig atelier aan huis waar met veel plezier gewerkt wordt.